Νοτιοανατολική Αττική: Εξιχνιάστηκαν 40 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 13:50
Νοτιοανατολική Αττική: Εξιχνιάστηκαν 40 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων
Στο σύνολο 40 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν στην Νοτιοανατολική Αττική. 

Για τις 17 νέες περιπτώσεις συνελήφθησαν δύο δράστες, ένας Έλληνας και ένας με καταγωγή από τη Ρουμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. δρούσαν συστηματικά, διαπράττοντας διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βούλας, Βάρκιζας και Βάρης

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση.

Οι δυο δράστες εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής του Πάσχα (8 Απριλίου 2018), από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, έξω από κατάστημα στην περιοχή του Ελληνικού, από το οποίο είχαν αφαιρέσει, μετά από διάρρηξη, χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ρολόι κ.λπ. αντικείμενα.

Αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν και μετά από καταδίωξη συνελήφθη αρχικά ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας και στη συνέχεια, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (Δευτέρα 9 Απριλίου), ο 25χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, στην ίδια περιοχή.

Από την προανάκριση, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται συνολικά σε δεκαεπτά περιπτώσεις διακεκριμένων διαρρήξεων – κλοπών.

Από τις περιπτώσεις αυτές, τις δεκατέσσερις διέπραξαν από κοινού, από τις αρχές του 2018, ενώ τις υπόλοιπες τρεις  ο 29χρονος Ρουμάνος, το τελευταίο οκτάμηνο του 2017.

Το πεδίο της παράνομης δράσης των συλληφθέντων προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βούλας, Βάρκιζας και Βάρης.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων, όπως εστιατόριων, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, μίνι μάρκετ, κομμωτηρίων, περίπτερων κ.λπ., κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους αφαιρούσαν χρήματα από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές κ.λπ. όπως τσιγάρα και είδη καπνού από τα περίπτερα.

Επιπλέον, όπως πρόεκυψε, ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα στην περιοχή του Αλίμου.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα για την διακρίβωση όλου του πλέγματος της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι με τη σύλληψη των δυο παραπάνω δραστών και τη χθεσινή σύλληψη άλλων τριών ημεδαπών (σχετικό Δελτίο Τύπου) εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά σαράντα περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων οικιών, διαμερισμάτων, καταστημάτων και επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Αττικής.

Διαβάστε επίσης:
 Γλυφάδα: 23 σπίτια είχαν διαρρήξει οι νεαροί Ρομά που μπήκαν στην οικία της αντιδημάρχου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 13:52