Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η διερεύνηση δύο ακόμα θανάτων ασθενών με κορωνοϊό που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο γενικό Νοσοκομείο Χανίων τον περασμένο χειμώνα.

Ειδικότερα, η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τις αρμόδιες Αρχές μετά από εισαγγελική παραγγελία θέτει στο επίκεντρο τους ιατρικούς φακέλους των δύο ασθενών, την κατάσταση της υγείας τους κατά την εισαγωγή τους και την έκβαση της νοσηλείας τους κατά την παραμονή τους στις covid – κλινικές καθώς οι συγγενείς είχαν αποκλειστεί από κάθε επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευθύνες που αναζητούνται ανάγονται σε επίπεδο διοικητή, με τον Γιώργο Μπέα να είναι υπόλογος για τον τρόπο που οργανώθηκαν και στελεχώθηκαν οι κλινικές covid, για τις βάρδιες του προσωπικού και για τις συνθήκες νοσηλείας όπως και για πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν -εάν οδήγησαν- σε θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το zarpanews.gr είχε αποκαλύψει ότι ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, η προκαταρκτική δικογραφία που αφορά τέσσερις άλλους θανάτους, οι οικογένειες των οποίων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις που αν δεν είχαν γίνει δεν θα είχαν σημειωθεί οι θάνατοι και περιγράφουν απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας, ελλιπή μέτρα προστασίας, ενδονοσοκομειακή διασπορά, διακοπή επικοινωνίας και εγκατάλειψη των ασθενών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που διερευνώνται είναι περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και άλλες που δεν είχαν γίνει γνωστές ενώ οι δύο καινούριες υποθέσεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υποθέσεων που διερευνώνται στις έξι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: zarpanews.gr 

Σχετικό με το παραπάνω θέμα είναι και το δημοσίευμα της «Ζούγκλας» στις 17 Ιουνίου 2022, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης