Φως στα αίτια του θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να δώσουν οι ειδικοί, καθώς ο άτυχος άνδρας κατέληξε αβοήθητος τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου σε μια καρέκλα στα επείγοντα.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα δείξουν το λόγο θανάτου του 43χρονου, ενώ πιθανότερες αιτίες που διερευνώνται είναι αυτές της φλεβοθρόμβωσης και της πνευμονική εμβολής που υπέστη ενώ περίμενε το εξιτήριό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιατροδικαστής τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως του προκαλεί εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, του έκαναν αφού κατέληξε. «Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό τεστ κορωνοϊού».

Ο άτυχος άνδρας έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» με ασθενοφόρο, καθώς ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι όπου και τον εξέτασε χειρούργος του νοσοκομείου, ο οποίος του είπε πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Δεν έγιναν εξετάσεις στον 43χρονο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το ερώτημα του αν διενεργήθηκαν εξετάσεις στον 43χρονο, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Μάλιστα, τόνισε πως αν είχαν γίνει οι εξετάσεις θα μπορούσε να διαπιστωθεί η πνευμονική εμβολή. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%».

«Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Γιατί η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Μηνύθηκε το «Παπανικολάου»

Όσον αφορά, για το εάν νοσούσε με κορωνοϊό ο αδερφός του θύματος, τονίζει πως δεν είχε διαγνωστεί με τα συμπτώματα της νόσου. «Τον διέγνωσαν με covid-19 μεταθανάτια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε και περιμέναμε οχτώ μέρες να τον πάρουμε από την ημέρα που έχασε τη ζωή του. Τότε, μπήκε στη «μέση» η Αστυνομία και με παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε νέο τεστ. Ωστόσο, το Νοσοκομείο αρχικά αρνήθηκε -για δικούς του λόγους-, οπότε ο εισαγγελέας απέστειλε εκ νέου υπογεγραμμένο χαρτί για να μεταφερθεί η σορός του αδελφού μου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης του, όπως κι έγινε. Εκεί, υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν νόσησε ποτέ από κορωνοϊό συμπληρώνει ο κ. Καμπάκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης