Νομοθετική ρύθμιση για κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά ζητεί ο Γ. Καμίνης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 16:05
Νομοθετική ρύθμιση για κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά ζητεί ο Γ. Καμίνης
Το αίτημα να υπάρξει με νομοθετική πρωτοβουλία αναλογική κατανομή των προσφύγων σε πανελλαδικό επίπεδο επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών την Τετάρτη. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι δεν βάζει μπροστά στις διεκδικήσεις της «το δίκαιο αυτό αίτημα».

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχων Αθηνών ζήτησε «με νομοθετική πρωτοβουλία, όπως στη Γερμανία, να γίνει κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά». «Αν αποποιούνται τις ευθύνες τους η ΚΕΔΕ και το κράτος και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική, η Αθήνα το πληρώνει» είπε και συμπλήρωσε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτήν τη στιγμή στον Δήμο της Αθήνας βρίσκονται περίπου 18.000 πρόσφυγες. Εξ αυτών οι 2.600 στη δομή φιλοξενίας στον «Ελαιώνα», 1.600 σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί από το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που συμμετέχει και ο δήμος, και 2.500-3.000 άτομα σε υπό κατάληψη κτήρια, σε δομές ΜΚΟ κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, 16:16