Τέλος στη δράση σπείρας, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις «νομιμοποίησης» αλλοδαπών, με τη μέθοδο της σύναψης εικονικών γάμων και αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, η οποίοι, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης, συνελήφθησαν, το απόγευμα της Δευτέρας οχτώ άτομα.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, ηλικίας 33 ετών, τέσσερις Ελληνίδες ηλικίας 20 έως 31 ετών, δύο Νιγηριανούς, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, που ήταν η αρχηγός της σπείρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Τις ίδιες κατηγορίες, αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις εμπλεκόμενοι και ειδικότερα ένας 34χρονος Έλληνας και τρεις ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστοί στις Αρχές και αναζητούνται.

Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στα σπίτια των δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.831 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και πιστοποιητικά που σχετίζονται με υποθέσεις παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα, είχε ως ηγετικό στέλεχος την 45χρονη Νιγηριανή, η οποία σε συνεργασία τους 32 και 28 ετών ομοεθνείς της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Χώρα μας.

Ο 33χρονος και η 30χρονη, φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν πατέρα του τέκνου τους αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 500 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τρεις Ελληνίδες, ηλικίας 31,22 και 20 ετών τελούσαν εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων με αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Από την προανάκριση, μέχρι στιγμής, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν τελέσει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων και δύο εικονικούς γάμους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών και την εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης