Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για διατάξεις του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου «Κλεισθένη», σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Γιώργο Πατούλη.

Κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ άσκησε σφοδρή κριτική τόσο στο περιεχόμενο του νόμου όσο και προσωπικά στον υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, για χειρισμούς και διαδικασίες που προηγήθηκαν της ψήφισής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ότι επί δυο χρόνια διεξήγαγε «διάλογο κωφών», κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «εχθρεύεται την Αυτοδιοίκηση» κ.α .

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, ανάφερε ότι ο νόμος αποδείχθηκε ότι ήταν «γραμμένος στο γόνατο» και η κυβέρνηση «θα αναγκαστεί να αλλάξει πολλές διατάξεις του, όταν καταλάβει τι ψήφισε», ενώ ζήτησε να υπάρξει για τις συνέπειες που θα έχει ο νόμος, ενημέρωση όλων των αιρετών και των Ευρωπαικών Θεσμών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», δήμαρχος Νικαίας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε ότι ηττήθηκε η στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία της ΚΕΔΕ, με τη στήριξη των δυο μεγαλυτέρων παρατάξεων σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης