Ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στη συζήτηση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, είναι από κάθε άποψη, απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη, όχι μόνο για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής». 

«Το ΝΑΤΟ, με την ιμπεριαλιστική του πολιτική, είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για τις προσφυγικές ροές. Επομένως, είναι βέβαιο ότι, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα περιπλέξει και θα εντείνει την προσφυγική τραγωδία. Με δεδομένες μάλιστα τις κατά καιρούς θέσεις του για το Αιγαίο, η παρουσία του φοβάμαι ότι θα έχει αρνητικές έως επικίνδυνες συνέπειες για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εμπλοκή του αυξάνει τους κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή, “δυναμιτίζοντας” ακόμα και τις διαπραγματεύσεις για την πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας».

«Οι τελευταίες εξελίξεις, με τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και τις απαιτήσεις της, δυστυχώς δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά συμβαίνει και σχεδιάζεται, με αφορμή την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης