Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Μέντζου, του δασκάλου από το Αγρίνιο, ο οποίος είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στις 21 Απριλίου του 2011.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οχτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, κάθεται η χήρα του 46χρονου θύματος, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτης μάρτυρας: Άλλαξε η συμπεριφορά της χήρας όταν έφτασε η Πυροσβεστική

Την Τρίτη στη δίκη εξετάστηκε ο πιο σημαντικός μάρτυρας της υπόθεσης. Πρόκειται για τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος προανακριτικά και ανακριτικά είχε καταθέσει πως είχε δει δύο ανθρώπους, έναν άνδρα και μία γυναίκα να παρατηρούν την εξέλιξη της φωτιάς αδιάφοροι και ψύχραιμοι. 

Στη συνέχεια είχε υποστηρίξει πως όταν έφτασε η Πυροσβεστική η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει, να φωνάζει και να χτυπιέται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας η εργασία του ήταν στο σημείο όπου έγινε το κακό. «Πριν μπω στο εργαστήριό μου βλέπω έναν μαύρο καπνό. Ήταν 11:40 και νόμιζα ότι καιγόταν το εργαστήριο. Όταν είδα ότι δεν καιγόταν, ησύχασα. Από ένα παράθυρο, μία τρυπούλα βλέπω στο βάθος μία κυρία και έναν κύριο να μην ενδιαφέρονται. Εκείνος φορούσε ένα πουλόβερ και η κυρία κάτι πορτοκαλί. Μετά από 5 λεπτά ξανακοιτάω και βλέπω ότι καίγεται ένα αμάξι. Λέω αφού δε ζητάνε βοήθεια, κάτι συμβαίνει. Πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου και τον ενημέρωσα».

Όταν έφτασε ο αδερφός του άρχισαν και οι δύο να παρατηρούν τη φωτιά. «Το αυτοκίνητο καιγόταν σε απόσταση 40 μέτρων από μένα. Δεν πήραμε τηλέφωνο στην Πυροσβεστική. Πάμε να φύγουμε και ακούμε την πυροσβεστική. Από το ίδιο σημείο που παρακολουθούσαμε βλέπουμε δύο άνδρες να κρατάνε τη γυναίκα και εκείνη να φωνάζει ανδρούλη μου. Είχε ήδη σβήσει η φωτιά. Λέω “A! Τώρα φωνάζεις!”.»

Όπως εξηγεί ο αυτόπτης μάρτυρας μετά από αυτό το περιστατικό θεώρησε καλύτερο να πάει στον εισαγγελέα «για την ψυχή του» όπως είπε γιατί «βασανίζομαι».

Οι δικηγόροι της χήρας κατηγορούμενης αμφισβητούν την αξιοπιστία του αυτόπτη μάρτυρα, τονίζοντας πως άλλα είχε πει στον ανακριτή, ότι η συμπεριφορά της άλλαξε από τη στιγμή που άκουσε ότι ζητήθηκε ασθενοφόρο καθώς μέσα στο όχημα υπήρχε άνθρωπος, δηλαδή όταν συνειδητοποίησε ότι είναι νεκρός ο άνδρας της, ενώ στον εισαγγελέα και σήμερα στο δικαστήριο είπε ότι η συμπεριφορά της άλλαξε με το που έφτασε η Πυροσβεστική.

Μετά το τέλος της εξέτασης η υπεράσπιση ζήτησε να γίνει επαλήθευση της κατάστασης και αυτοψία με τον μάρτυρα  στον χώρο, για να διακριβωθεί εάν από απόσταση 50 μέτρων μπορεί κανείς να συμπεράνει σε τι κατάσταση βρίσκεται ένας άνθρωπος.

Το χρονικό του θρίλερ με τον Νίκο Μέντζο

Ο 46χρονος δάσκαλος από το Αγρίνιο είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο, στις 29 Απριλίου του 2011.

Τη μοιραία ημέρα, το πρωί της «Μεγάλης Πέμπτης» παρέα με τον αδερφό της συζύγου του πήγαν στη Λεπενού, όπου διατηρούσαν μελίσσια για να κόψουν τα χόρτα στο χωράφι τους. Στις 09:15 ο Νίκος Μέντζος πέρασε από το ζαχαροπλαστείο και της είπε πως θα πήγαινε να καθαρίσει ένα άλλο χωράφι του. 

Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών και των αδελφιών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα τα οποία ήταν πλεγμένα με τους ιστούς και τα οστά του. Δε βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια του, τα οποία είναι πυκνά οστά άρα και δύσκολο να εξαφανιστούν.

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί τότε ως μία εκρηκτική κατάσταση με ερωτικά πάθη, λάθη, εκβιασμούς και απειλές. Έγκλημα πάθους, μίσους, εκδίκησης ή ξεκαθαρίσματος ήταν μερικά από τα ερωτήματα που κυριαρχούσαν εκείνη την περίοδο.

Πριν λίγο καιρό είχαν κληθεί για απολογία η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση ο δάσκαλος με ένα συγγενικό της πρόσωπο. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πηγή: star.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης