Ραγδαία είναι η αύξηση των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν τις αφίξεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής έφθασαν στην Κω, έξι βάρκες που αποβίβασαν συνολικά 57 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι περιοχές στις οποίες αποβιβάστηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν η Αμμόγλωσσα και το Σκανδάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασε, όπως έγινε γνωστό μια βάρκα στην οποία επέβαιναν 10 άτομα, στη συνέχεια ακόμη μια με εννέα, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο με οκτώ και εννέα μετανάστες και πρόσφυγες αντίστοιχα. Μετά τις 07:00 το πρωί στο νησί της Κω έφτασαν ακόμη δύο βάρκες με 11 και 10 άτομα.

Εκτός από την Κω το πρωί αφίχθησαν στο Φαρμακονήσι άλλοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Προβλήματα τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαρά υπάρχουν επίσης στο νησί της Σύμης όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φθάνει τα 500 άτομα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν υπάρχουν χώροι για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φτάσει στη Σύμη και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε χώρους πέριξ του αστυνομικού τμήματος και του λιμεναρχείου του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης