Νερό με αρσενικό 4 χρόνια στο Στεφανοβίκειο;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 16:05
Νερό με αρσενικό 4 χρόνια στο Στεφανοβίκειο;
Νερό με αρσενικό τρέχει εδώ και τέσσερα χρόνια στις βρύσες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, σύμφωνα με καταγγελίες του δικτύου «Σπάρτακος», ενώ το Γ.Ε.Σ. σε χθεσινή του απάντηση αναφέρει ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού, κάτι που το Δίκτυο αμφισβητεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γ.Ε.Σ., οι Διοικήσεις του Σχηματισμού έχουν προχωρήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στη λήψη μέτρων και ειδικότερα στο προσωπικό χορηγείται εμφιαλωμένο νερό, ενώ ρυμουλκούμενες υδροφόρες παρέχουν το νερό για την κάλυψη των αναγκών της παρασκευής του συσσιτίου, το οποίο προμηθεύονται από ελεγμένα σημεία υδροληψίας από τον Ριζόμυλο.

Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2011 έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προμήθειας φίλτρων σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ενώ μέχρι την εγκατάστασή τους το δίκτυο τροφοδοτείται με νερό από δεξαμενές, οι οποίες γεμίζουν με υδροφόρα οχήματα από ασφαλές σημείο υδροληψίας.

Επίσης, σε όλες τις βρύσες του δικτύου έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις, ενώ το Γ.Ε.Σ. διαβεβαιώνει πως σε κάθε περίπτωση η ποιότητα του νερού που παρέχεται από το δίκτυο του στρατοπέδου για γενική χρήση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του μόνιμου και στρατευμένου προσωπικού.

«Δίνουν μόνο εμφιαλωμένα και το νερό χρησιμοποιείται κανονικά». Στον αντίποδα το Δίκτυο «Σπάρτακος», σε ανακοίνωσή του ουσιαστικά αναιρεί όλα όσα υποστηρίζει το Γ.Ε.Σ., τονίζοντας πως, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και διαμαρτυρίες φαντάρων, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από πλευράς διοίκησης για την επίλυση του προβλήματος και μοναδική παραχώρηση ήταν η παροχή μικρών μπουκαλιών νερού στους φαντάρους.

Το Δίκτυο, ωστόσο, δεν στέκεται μόνο στις καταγγελίες για το αρσενικό στο νερό και αναφέρει πως οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους διαμονής και σίτισης σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαράδεκτες, καθώς υπάρχει έλλειψη σε βασικά είδη καθαρισμού, γεγονός που αναγκάζει τους φαντάρους να συνεισφέρουν από την τσέπη τους για τη βελτίωση της κατάστασης.

Πηγή: thessalianews
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 16:09