Ο Γιώργος Στασινός, πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ – Ανανέωση Πρωτοπορία), αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης και «Βουλής των Μηχανικών», σε εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο (9 – 10 Μαΐου 2015).

Στις εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου Δ.Ε. ΤΕΕ, πήραν μέρος οι παρακάτω υποψήφιοι και οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πρώτη ψηφοφορία: Ψήφισαν 153, έγκυρα 102, άκυρα 6, λευκά 45.
Έλαβαν: Ανδρεαδάκης Νικόλαος (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) 46 ψήφους, Σεραφίδης Θεόδωρος (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί – ΕλΕΜ) 30 ψήφους, Μήλης Νικόλαος (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΗΣΥΜ) 26 ψήφους.

– Δεύτερη ψηφοφορία: Ψήφισαν 146, έγκυρα 142, άκυρο 1, λευκά 3. Έλαβαν: Στασινός Γεώργιος (ΔΚΜ – Ανανέωση Πρωτοπορία) 66 ψήφους, Ανδρεαδάκης Νικόλαος 54 ψήφους, Σεραφίδης Θεόδωρος 22 ψήφους.

Από τη δεύτερη ψηφοφορία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ο Γ. Στασινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ εκφράζει τη θέληση όλων των μηχανικών για δουλειά και πρόοδο. Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη να σε εμπιστεύονται οι συνάδελφοί σου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνον για το ΤΕΕ αλλά και για τη χώρα. Και θα το πράξουμε, γιατί ζούμε στην αγορά και δημιουργούμε στην κοινωνία» δήλωσε ο κ. Στασινός μετά την εκλογή του..

«Στις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, τους πολίτες και τους μηχανικούς έχουμε θέληση, όρεξη, γνώση, δυναμισμό, σύνεση και ρεαλισμό για να δώσουμε στο ΤΕΕ τον παρεμβατικό και ουσιαστικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα. Τίποτε δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω. Μπορούμε και θα καταφέρουμε πολλά. Το μέλλον ανήκει σε όσους θέλουν, μπορούν και ξέρουν. Σε όλους μας» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης