Δεκατρία στελέχη των εταιριών Atlas και Rheinmetall AG αναμένεται να «παρελάσουν» τον ερχόμενο Δεκέμβρη από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή προκειμένου να απολογηθούν για δύο εξοπλιστικά προγράμματα. Το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και τον αντιαεροπορικό τύπου ASRAD.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σταλούν νέες κλήσεις σε απολογία σε τουλάχιστον δέκα ακόμα στελέχη των δυο εταιριών. Η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προκύπτει τόσο από τη γερμανική δικογραφία όπως και από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων Παναγιώτη Ευσταθίου και Αντώνη Κάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ανακριτής, φαίνεται να διακινήθηκαν τουλάχιστον 38 εκατομμύρια ευρώ για μίζες ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών η συνολική μίζα ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται ότι μέρος της μίζας επιστρέφει σε Γερμανούς, πρακτική που χαρακτηρίζεται ως «μίζα από τη μίζα».

Το ελληνικό δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και ζητά από τις γερμανικές εταιρίες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ ενώ επιφυλάσσεται για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον.

Για την υπόθεση των επίμαχων οπλικών συστημάτων ήδη 35 Έλληνες κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί και το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Όλοι οι διάλογοι Άκη-Σμπώκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης