Ένα νέο περιπολικό σκάφος θα αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά του περιπολικού πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (O.P.V.), με μήκος 58 μέτρων.
Πρόκειται για ένα DAMEN STAN PATROL 5509.

Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία με τη επωνυμία «B.V.Scheepswerf Damen Gorinchem» και με εμπορική ονομασία «Damen Shipyards Gorinchem».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικό της κατασκευής του πλοίου θα είναι το αλουμίνιο, το ολικό του μήκος θα είναι 58 μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό επιτήρησης και συστήματα τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας. Επιπλέον θα διαθέτει στη πρύμνη κεκλιμένο καθέλκυσης ταχυπλόου σκάφους, καθώς και άνω γέφυρα (flying bridge). Ο πρότυπος σχεδιασμός του το καθιστά επιχειρησιακά κατάλληλο για περιπολίες επιτήρησης, επιχειρήσεις παράκτιας και ανοιχτής θαλάσσης και εν γένει αποστολές στο πλαίσιο που επιτάσσει το γενικότερο έργο του Λιμενικού Σώματος στο σύγχρονο περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας λόγω της συμβολής του στην ενδυνάμωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος και την εν γένει διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. O σύγχρονος και πολυδιάστατος ρόλος που καλείται το Λιμενικό Σώμα να διαδραματίσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα, καθώς και για την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από πάσης φύσεως απειλές, επιτάσσουν την αναβάθμισή του σε τεχνικά μέσα και αυτό πράττουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης