Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με τη σύλληψη δύο Τούρκων στην Ορεστιάδα, καθώς αντικρουόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επίλεκτα μέλη της στρατιωτικής ομάδας που είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι δύο συλληφθέντες, πάντως, έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στις ελληνικές Αρχές. Οι δύο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι πέρασαν μέσω του Έβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν. Σύμφωνα με το «Έθνος», δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.


(Τουρκικό δημοσίευμα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλλήψεις έρχονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται επιδείνωση στις σχέσεις Ελλάδας-Τούρκιας και κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εξαπολύουν απειλές κατά της Ελλάδας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης