Φρικτό θάνατο βρήκε ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον Πορφύριο Παπαρούπα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε οίκημα συνάθροισης πιστών.

Μέσα στο οίκημα, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, υπήρχε εγκατάσταση για παρασκευή καφέ και μια σόμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος ιερέας λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν ολομόναχος μέσα στο οίκημα. Τα ράσα του άρπαξαν φωτιά από τη σόμπα με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Την απανθρακωμένη σορό του ιερέα βρήκαν άντρες της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το 1995 ο ιερέας Πορφύριος Παπαρούπας βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών από γυναίκες της ενορίας που ιερουργούσε. Κατηγορούσαν τον ιερέα ότι την ώρα της εξομολόγησης μέσα στον ναό προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες. Οι κατηγορίες, όμως, έπεσαν στο κενό, καθώς εκδόθηκαν απαλλακτικά βουλεύματα δικαιώνοντας τον κατηγορούμενο ιερέα.

Τα απαλλακτικά βουλεύματα εκδόθηκαν το 1996 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών , κι ένα χρόνο αργότερα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Ο Πορφύριος Παπαρούπας απηλλάγη και σε επίπεδο Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, το 1999, με ομόφωνη απόφαση του Α/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης