Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, στις 16-8-2018 στον Άγιο Δημήτριο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 27χρονος ημεδαπός για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ειδικότερα, ο δράστης, βραδινές ώρες, επιβαίνοντας σε κλεμμένη μοτοσυκλέτα, προσέγγισε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου καθώς και με χρήση σωματικής βίας, απέσπασε χρηματικό ποσό. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και κάλεσαν την Άμεση Δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης από τον περασμένο Μάρτιο, εντόπιζε πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς και ταχυδρομικά καταστήματα και στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά (με μάσκα των Anonymous) και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία. Επιπλέον, για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε μοτοσυκλέτες τις οποίες είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι και ένα (1) κράνος ενώ ακόμη κατασχέθηκε και μία (1) μοτοσυκλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και τρείς (3) σε ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη) ενώ ακόμη εξιχνιάσθηκαν και τρείς (3) κλοπές μοτοσυκλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης