Τον περασμένο Ιούνιο έφθασε στην Κω ένας 26χρονος τζιχαντιστής ντυμένος σαν πρόσφυγας πολέμου μαζί με τον ανήλικο γιο του. Η Europol έπειτα από έλεγχο του διαβατηρίου του τον συνέλαβε, καθώς αποδείχθηκε μαχητής του ISIS. Σήμερα ο 26χρονος Σύρος κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Όπως αναφέρει, πριν από τον ακρωτηριασμό του είχε αντιληφθεί τη βιαιότητα της οργάνωσης, ωστόσο ο ίδιος φοβόταν για τη ζωή του. Έψαχνε τρόπο να ξεφύγει και περίμενε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να σωθεί τόσο ο ίδιος όσο και το παιδί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Αύγουστο του 2107 κατάφερε να δραπετεύσει από το ISIS και δούλευε στην Τουρκία. Ωστόσο, η γυναίκα του δεν έφυγε από τη Συρία μαζί του προς την Ευρώπη, καθώς ο ίδιος φοβόταν μήπως τον αναγνωρίσει η οργάνωση.

Η ένταξή του στην οργάνωση

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο 26χρονος Σύρος αποφάσισε να ενταχθεί στην οργάνωση πριν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, επιδιώκοντας να βοηθήσει ως εθελοντής στην εκμάθηση της θρησκείας στους πιστούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνισή του σε βίντεο του ISIS

Ο δικηγόρος του 26χρονου κατηγορουμένου αναφέρει πως δεν γνώριζε ο Σύρος πως βιντεοσκοπείται κι ότι επρόκειτο να γίνει μοντάζ μ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η συμμετοχή του έγκειται μόνο στην ανακοίνωση μίας ποινής ακρωτηριασμού χειρός.

Στο βίντεο, διάρκειας 11 λεπτών, υπάρχουν πολύ σκληρές εικόνες με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, εκρήξεις, βασανιστήρια, μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, ακρωτηριασμό και λιθοβολισμούς. Ο 26χρονος, σε ρόλο ιμάμη, εμφανίζεται να λέει ότι το «το Ισλαμικό Κράτος πήρε εντολή από τον Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης