Ένας 34χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, πρώην εργάτης της άτυχης 57χρονης που βρέθηκε νεκρή  το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γιόλακα Φιλιατρών, συνελήφθη πριν από λίγες ώρες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ως ο δράστης της άγριας δολοφονίας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης tharrosnews και gargalianoionline, ο 34χρονος ήταν από τους πρώτους που είχε προσαχθεί από τις αστυνομικές αρχές, καθώς στην ταυτοποίησή του βοήθησε βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η απόλυσή του τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της άγριας δολοφονίας από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν πως ο δράστης γνώριζε τον χώρο και κινήθηκε ταχύτητα. Όσον αφορά στα κίνητρα, αρχικά αναφέρθηκε πως όλα ήταν ανοιχτά, ωστόσο αποκλείστηκε αυτό της ληστείας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι.

Oι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως οι Αρχές  αναζητούν στο επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από νωρίς είχαν στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο το οποίο εργαζόταν στα θερμοκήπια που είχε το θύμα.

Η άτυχη γυναίκα με την αδελφή της είχαν απολύσει πρόσφατα  τον συγκεκριμένο εργάτη και έτσι οι Αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο  θυμωμένος να προέβη στην αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργάτης στο έγκλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο μικροσκόπιο των Αρχών φυσικά μπήκαν από την πρώτη στιγμή και οι κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονταν έξω από το σπίτι και ήταν σε λειτουργία οι οποίες τελικά  έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη. Από την πρώτη στιγμή έγιναν προσαγωγές ατόμων από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων και εργατών γης που απασχολούσαν οι δύο γυναίκες στη θερμοκηπιακή μονάδα.

Όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από την αδερφή της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλειψε για μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 20 λεπτά) από το σπίτι, προκειμένου να μεταφέρει κάποια εργάτρια των θερμοκηπίων στα Φιλιατρά. Γυρνώντας βρήκε την αδερφή της νεκρή μέσα στο σπίτι με τραύμα στο λαιμό, πιθανόν από μαχαίρι. Από την πρώτη εξερεύνηση του χώρου δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, ενώ δεν βρέθηκε το αντικείμενο που προκάλεσε το τραύμα.

Ο δράστης φαίνεται να μπήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού, σπρώχνοντας μια πόρτα, και να διέφυγε από την κεντρική είσοδο. Παράλληλα στο εσωτερικό του σπιτιού παρατηρήθηκαν ίχνη μικρής αναστάτωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές είχαν πέσει θύματα ληστείας τον Απρίλιο του 2013, ενώ το 2016 δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Αλβανούς είχαν καταδικαστεί για τη ληστεία σε πολυετή κάθειρξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από τη στυγερή δολοφονία ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ  βρίσκονται την περιοχή.

Με πληροφορίες από gargalianoionline, tharrosnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης