Νέα σύλληψη και παραπομπή σε δίκη γονέων που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο στη Ρόδο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, 08:56
Νέα σύλληψη και παραπομπή σε δίκη γονέων που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο στη Ρόδο

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας οι γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού, που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διότι δεν την έστελναν στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου 2022 οι γονείς εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο.

Οι γονείς υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και προβλημάτων υγείας της κόρης τους δεν την έστειλαν φέτος στο σχολείο, αλλά ούτε και προτίθενται να τη στείλουν για φοίτηση στο Δημοτικό σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι, την προσεχή Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου παιδιού που έχει, επίσης, συλληφθεί διότι ομοίως δεν το έστελνε στο σχολείο.
Συγκατηγορούμενή του ήταν η σύζυγος και μητέρα του παιδιού, αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, 08:57