Τα νέα, σύγχρονα, κοινόχρηστα, ηλεκτρικά ποδήλατα που έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα μέσα μικροκινητικότητας που λειτουργούν ήδη στην πόλη, παρουσίασε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Νυμφών της Δ.Ε. Βουλιαγμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που αποκτά σύστημα 15 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, που θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα είναι διαθέσιμα για πολίτες και επισκέπτες μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Τα ποδήλατα που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS θα είναι τοποθετημένα στην πόλη ελεύθερα σε διάφορα σημεία (free float) και οι ζώνες στάθμευσης και επιστροφής θα οριστούν το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία για την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την επέκταση του συστήματος με περισσότερα ποδήλατα και σημεία φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του Δήμου για μια πόλη σύγχρονη, πράσινη και φιλική στον πολίτη που παρέχει εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης