Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε 34 διευθύνσεις δασών της χώρας, συνολικά στο 35% της έκτασης. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάρτηση που έχει λάβει χώρα ποτέ στα τελευταία 40 χρόνια, από τότε που η σύνταξη των δασικών χαρτών έγινε συνταγματική επιταγή.

«Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των δασικών χαρτών, ανοίγοντας μια νέα σελίδα για την ανάπτυξη, με προστασία και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε, «μόνο η κυβέρνησή μας πήρε την πολιτική απόφαση να επιλύσει προβλήματα χρόνων στη διαχείριση τη γης και της υπαίθρου, τα οποία ανέδειξε αυτή η ανάρτηση. Για εμάς, τώρα αρχίζει ακόμα περισσότερη δουλειά, για την ισόρροπη ανάπτυξη με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Θα συσταθούν άμεσα οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων, ενώ παράλληλα ξεκινά η νέα ανάρτηση στο 175 της χώρας από τις 12 Οκτωβρίoυ, ενώ αύριο ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατάρτισης δασικών χαρτών στο 46 % της χώρας. Τέλος, εντός του 2017 θα αναρτηθεί σε διαβούλευση ο νόμος για τις οικιστικές πυκνώσεις, για την πλήρη εφαρμογή των δασικών χαρτών σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης