Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε εκ νέου η Βασιλική Θάνου η οποία αυτή τη φορά στρέφεται κατά της νέας διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Με την προσφυγή της ζητεί να ακυρωθεί η  πράξη διορισμού της νέας διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Θάνου αλλά και η πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Άννα Ντόκου, η οποία επίσης υπογράφει ανάλογη αίτηση, υποστηρίζουν πως ο επίμαχος διορισμός είναι παράνομος, αντισυνταγματικός και αντίθετος στο Ενωσιακό Δίκαιο και ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.  

Όπως αναφέρεται στις αιτήσεις «οι προσβαλλόμενες πράξεις διορισμού νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία. Συνεπεία τούτου, οι προσβαλλόμενες με την παρούσα αίτηση ακυρώσεως πράξεις, ερειδόμενες επί παράνομων διαπιστωτικών πράξεων, στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες».

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης κατά των διαπιστωτικών πράξεων που Υπουργού Ανάπτυξης η οποία θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019 , ενώ αρνητική ήταν η απάντηση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τόσο στην αίτηση προσωρινής διαταγής όσο και στην αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλλει τόσο η κα Θάνου όσο και τα άλλα πρώην μέλη της Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης