«Νέα περιστατικά βίας και ανομίας στα Νοσοκομεία», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «βασική αιτία είναι η έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού» και ζητά τη λήψη μέτρων.

Τα τελευταία περιστατικά αφορούν στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Σύρου και Καλαμάτας. Επιπλέον, στο ΑΧΕΠΑ «δεκάδες άστεγοι έχουν καταλάβει τους χώρους του Νοσοκομείου και κοιμούνται στους διαδρόμους των κλινικών, ακόμη και έξω από τα χειρουργεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος λοιμώξεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Επίσης, θα πρέπει να προσληφθεί επαρκής αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να εξυπηρετούνται έγκαιρα οι ασθενείς «και όχι να περιμένουν 10 ώρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».

Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει, επίσης, να γίνονται άμεσα μηνυτήριες αναφορές από τις Διοικήσεις προς τα άτομα που προκαλούν τα εν’ λόγω φαινόμενα βίας και ανομίας και να συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης