Μετά τη δραματική προειδοποίηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για την πιθανότητα τα κρούσματα να ξεπεράσουν το «ψυχολογικό όριο» των 1.000, ειδικοί λοιμωξιολόγοι έρχονται για να εισηγηθούν νέα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ήδη έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση για τον περιορισμό των κρουσμάτων, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση περιλαμβάνει αλλαγές στο ωράριο στην εστίαση, με στόχο να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες, και απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής, η πρόταση έχει κατατεθεί στην επιτροπή, θα συζητηθεί και, εφόσον ληφθεί απόφαση, η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, ο κ. Τσαγκρής έκανε γνωστό ότι υπάρχει εισήγηση για να αυξηθεί το ποσοστό στην τηλεργασία.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός, καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού» διευκρίνισε  ο κ. Τσακρής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε λόγο για αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες, γεγονός που «δημιουργεί μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης