Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς συνεχίζουν να εντοπίζονται κρούσματα Covid-19 σε γηροκομεία.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν προκαλέσει και πάλι ανησυχία στο παρελθόν, καθώς θεωρούνται πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού. Σήμερα, 14 Οκτωβρίου, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως επιβλήθηκαν μέτρα καραντίνας για δέκα ημέρες σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν νέα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και προέκυψε ακόμα μία περίπτωση μόλυνσης, σε μονάδα στο Μεταξουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καραντίνα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα

Σήμερα, μάλιστα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες λόγω επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, συνολικά επτά ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα εντοπίστηκαν τρία κρούσματα στο εν λόγω κέντρο φροντίδας, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα. Τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί έγιναν γνωστά αργά το απόγευμα και οι τρεις ηλικιωμένοι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μεταφέρθηκαν άμεσα στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της νύχτας είχε μεταφερθεί ένας ακόμη 75χρονος ο οποίος παρουσίασε πυρετό και άλλα συμπτώματα ενώ ήταν θετικός στο rapid test που είχε υποβληθεί, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η συνεχής διακομιδή ηλικιωμένων στις Μονάδες Λοιμωδών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, όπου νοσηλεύονται κι άλλα είκοσι περίπου άτομα αρχίζει να δοκιμάζει πλέον και τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία για το κέντρο φροντίδας στα Ιωάννινα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

     Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

    Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

Σε νοσοκομεία της Αττικής τέσσερις ηλικιωμένοι από την Μονάδα Φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές ο εντοπισμός κρουσμάτων Covid-19 στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχαν εντοπιστεί πολλές περιπτώσεις μόλυνσης στις αρχές του μήνα, που ήδη νοσηλεύονται.

Τέσσερις ηλικιωμένοι από την Μονάδα Φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα δύο στο «ΕΛΠΙΣ» και 2 στο «Λαϊκό». Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη Μονάδα αρχές του μήνα είχαν εντοπιστεί 47 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στις 2 Οκτωβρίου, στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα είχαν εντοπιστεί συνολικά 47 κρούσματα Covid-19.

Νέος συναγερμός σε γηροκομείο της Αθήνας – Ηλικιωμένη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε φιλοξενούμενη στη Μονάδα. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ως ύποπτο κρούσμα.

 Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η γυναίκα είναι θετική στον κορωνοϊό.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε περίπου 50 τρόφιμους και 20 εργαζόμενους για να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης