Νέα γενική διευθύντρια ορυχείων της ΔΕΗ η Όλγα Κουρίδου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015, 14:14
Νέα γενική διευθύντρια ορυχείων της ΔΕΗ η Όλγα Κουρίδου
Καθήκοντα γενικής διευθύντριας Ορυχείων αναλαμβάνει στη ΔΕΗ το στέλεχος της επιχείρησης Όλγα Κουρίδου.

Η κα Κουρίδου είναι διπλωματούχος μηχανικός Μεταλλείων - μεταλλουργός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Διαθέτει 25ετή εμπειρία σε θέματα διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας των Ορυχείων, καθώς από το 1985 έως το 2010 κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στα Ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2010 έως το 2014 ήταν η πρώτη γυναίκα διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, της μεγαλύτερης επιχειρησιακής μονάδας της ΔΕΗ.

Από το 2014 έως και τον ορισμό της στη θέση γενικής διευθύντριας, ήταν ειδικό στέλεχος στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης με αντικείμενο την παρακολούθηση θεμάτων Ορυχείων και Σταθμών Παραγωγής.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκης επισημαίνει ότι η νέα γενική διευθύντρια Ορυχείων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η επιχείρηση διαθέτει εξαιρετικά στελέχη και μάλιστα μοναδικής εμπειρίας για τη χώρα μας και όχι μόνο.

«Τέτοια στελέχη, χάρη στην επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξή τους μέσα στις εταιρικές δομές και δραστηριότητες της ΔΕΗ, είναι σε θέση να συνδιαμορφώσουν και να ηγηθούν της προσπάθειάς μας για τη δημιουργία μιας ΔΕΗ, ακόμα πιο ανταγωνιστικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης όπως επιτάσσουν οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και έχει ανάγκη η κοινωνία» προσθέτει ο κ. Παναγιωτάκης.

«Ο λιγνίτης - το εθνικό μας καύσιμο - είναι αυτό που με την κατάλληλη διαχείριση θα δώσει μια ουσιαστική ώθηση ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ΔΕΗ» καταλήγει.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015, 14:14