Πρόσκαιρη είναι η βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα καθόσον από το βράδυ ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα. 

Aπό τις πρώτες ώρες της Δευτέρας ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδεία ψυχρού μετώπου θα ξεκινήσει τη διέλευσή του, αρχικά από τα δυτικά και κινούμενο προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει σταδιακά τον καιρό σχεδόν όλης της χώρας με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βορειοδυτικής και 
κεντρικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα  βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Κυριακή βροχές αναμένονται έως και αργά το απόγευμα κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας, και το Ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας το μεσημέρι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Στην συνέχεια η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. 

Δείτε live πως θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα όμως, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια.

Ο καιρός της Δευτέρας (χάρτης Meteoclub)

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

H κακοκαιρία το μεσημέρι της Δευτέρας

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ. 

Σημειώνεται ότι: (α) οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και τη Δευτέρα 08/04, και (β) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων που περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής έως το βράδυ της Τρίτης 09/04.

Βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Δευτέρας αναμένονται κάποιες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα είναι πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική το πρωί της Δευτέρας θα έχουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι και μετά όμως, νεφώσεις θα καλύψουν τον ουρανό και γρήγορα θα αρχίσει να βρέχει.

Στο διάστημα ανάμεσα στο μεσημέρι και στο απόγευμα η ένταση της βροχής θα είναι μεγαλύτερη, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες και καταιγίδα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι . Από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν φτάνοντας και τα 6 μποφόρ.

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Meteoclub.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης