H μία μετά την άλλη καταφθάνουν οι δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου, με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώνει αισιόδοξος, μετά τη συμπληρωματική του απολογία για υπόθεση δωροδοκίας από τις συμβάσεις των φρεγατών.

Έτσι, λίγο μετά την έξοδο του Γιάννου Παπαντωνίου από το γραφείο της ανακρίτριας, διαβιβαζόταν ο φάκελος που αφορά την υπόθεση της αγοραπωλησίας του σπιτιού στη Σύρο με νέα κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννος Παπαντωνίου διώκεται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος το οποίο φέρεται ως προϊόν δωροδοκίας, η οποία ωστόσο έχει παραγραφεί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πώληση του σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο, το 2016, φέρεται ότι ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. Ο ίδιος ωστόσο ο κ. Παπαντωνίου αρνείται όσα του καταλογίζονται. 

«Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν» δήλωσε ο συνήγορός του, Μιχ. Δημητρακόπουλος.

Το μεσημέρι, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου απολογήθηκαν συμπληρωματικά στην ειδική ανακρίτρια Μαρία Τόλια για τη δωροδοκία περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρεία. Μαζί τους απολογήθηκε κι ο επιχειρηματίας φίλος του πρώην υπουργού, που είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε: «Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση τον νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα, το οποίο νομίζω ότι πέρα από τη δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης