Νέα αρνητική απάντηση δίνει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που της ζητά για δεύτερη φορά τα απόρρητα έγγραφα του FBI  για την υπόθεση της Novartis.

Η κ. Τουλουπάκη επικαλείται μετ’ επιτάσεως τόσο την προστασία των μαρτύρων όσο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δικαστική συνδρομή που έχει υπογράψει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τις ΗΠΑ ενώ  αφήνει αιχμές σε βάρος του προσώπου το οποίο έδωσε αυτή την πληροφορία στην επιτροπή. Η εισαγγελική λειτουργός μιλά εμμέσως πλην σαφώς για παράνομη κατοχή των εγγράφων αυτών και από άλλο πρόσωπο το οποίο όχι μόνο έκανε την επίμαχη «διαρροή» στην επιτροπή, γνωρίζοντας τον απόρρητο χαρακτήρα τους, αλλά διαπράττει με την πράξη του αυτή και ποινικό αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα εν λόγω έγγραφα τα έχει μόνο η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, και μάλιστα καλά φυλασσόμενα», ξεκαθαρίζει η κ. Τουλουπάκη, διερωτώμενη πώς «είναι δυνατόν να έχει φτάσει στη Βουλή, ο ακριβής αριθμός τους(σ.σ. 6) και οι αριθμοί πρωτοκόλλων που φέρουν».

Στο απαντητικό της έγγραφο η κ. Τουλουπάκη, το οποίο κοινοποιεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «όποιος  έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα η  γνωστοποίησε στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα».

Και καταλήγοντας η εισαγγελέας κάνει εκ νέου αναφορά στην υποχρέωση της χώρας μας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης