Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, ότι πλέον όλες οι παραλίες του θα φυλάσσονται από ναυαγοσώστες.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την Παρασκευή 20/7/2012 οι παραλίες του Δήμου μας που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες, καλύπτονται πλήρως από ναυαγοσώστες, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Τα προβλήματα που ενέκυψαν κυρίως από την παρατεταμένη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και από την άγονη έκβαση της διενέργειας του σχετικού πρόχειρου διαγωνισμού που έγινε στις 29/6/2012 ξεπεράστηκαν και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ασφαλή κολύμβηση των λουομένων στις παραλίες μας.

Όμως επειδή εντοπίστηκε από τη δημοτική αρχή κενό στην παραλία της Βαρέας, αφού για τη φετινή θερινή περίοδο δεν θεωρείται πολυσύχναστη, με παρέμβαση του Δημάρχου θα καλυφθεί και αυτή η παραλία, αφού καθημερινά σφύζει από κόσμο.

Η διοίκηση του Δήμου δηλώνει απερίφραστα ότι είχαν τηρηθεί από πλευράς της όλες οι διαδικασίες ώστε έγκαιρα να είχε ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός κάλυψης των θέσεων ναυαγοσωστών στις παραλίες μας. Όμως, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αστάθμητοι παράγοντες δεν επέτρεψαν την έγκαιρη κάλυψη των θέσεων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά επειδή ειδικά για θέματα ασφάλειας των πολιτών υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης από τη διοίκηση του δήμου, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης συνιστά σε όλους τους πολίτες να χαρούν τις παραλίες μας άφοβα, αφού και από τις τελευταίες δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά (υπάρχουν σχετικά αντίστοιχα δελτία τύπου).

Παρακαλεί τους γονείς να μην αφήνουν από το βλέμμα τους τα μικρότερης ηλικίας παιδιά τους, να μην τους επιτρέπουν να κάνουν μπάνιο με γεμάτο στομάχι και να μην απομακρύνονται πολύ εντός του θαλάσσιου χώρου από την ακτή.

Παρακαλεί επίσης όλους θερμά να δείξουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και να μην αφήνουν σκουπίδια στην παραλία. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατέψουμε την παραλία μας, γιατί ανήκει σε όλους εμάς. Ας κάνουμε λοιπόν πράξη την αγάπη μας για το περιβάλλον, απαγορεύοντας ακόμα και την ύπαρξη ενός χαρτιού στην παραλία μας. Ας δείξουμε έμπρακτα πόσο σεβόμαστε τον εαυτό μας πρώτα και ακολούθως όλους τους άλλους».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης