Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα της Αστυνομίας, οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που είχαν συμβεί πριν από τέσσερις μήνες περίπου στη Ναύπακτο.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’  εξακολούθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και μία γυναίκα, συνεργός του 32χρονου, τα στοιχεία της οποίας ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα στα οποία τηλεφωνούσαν ως δικηγόροι και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ατόμου, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου ο συγγενής τους να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.

Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, οι δράστες απέσπασαν σε δύο περιπτώσεις, από μία 83χρονη κι έναν 77χρονο ημεδαπό στη Ναύπακτο, συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα από έξι ακόμα άτομα στην ίδια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης