«Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη» αναφέρει στην παραπεμπτική πρόταση του ο Εισαγγελέας για τον 38χρονο προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοϊας, υπόθεση που έφθασε στις Αρχές μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεολόγος Δελλήβεης-Δομένικος ζητά να δικαστεί ο προπονητής για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια μιας 11χρονης αθλήτριάς του, πριν από 10 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 21 ετών σήμερα αθλήτρια που παροτρύνθηκε από την κα. Μπεκατώρου να απευθυνθεί στις Αρχές για όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο, προσήλθε τον περασμένο Ιανουάριο στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο και επιβεβαίωσε όσα είχε ήδη καταθέσει για αυτήν η Ολυμπιονίκης. Οι διαδικασίες τότε είχαν κινηθεί τάχιστα και ο 38χρονος είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του. Ο ίδιος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε πει πως αρνείται πως βίασε το ανήλικο παιδί, ισχυριζόμενος πως είχε σχέση μαζί της και πως την αγαπά ακόμη.

Στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει για τον 38χρονο πως «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον». Σημειώνει επίσης ο εισαγγελικός λειτουργός πως ο κατηγορούμενος «συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις» ενώ τονίζει πως ο προπονητής «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της». Κατά τον κ. Δελλήβεη-Δομένικο, ο 38χρονος πρέπει να παραμείνει κρατούμενος για άλλους έξι μήνες καθώς «αν αφεθεί ελεύθερος θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη».

Η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης