Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση των δημοσίων ΚΤΕΟ εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο οποίος είχε χθες τηλεφωνική επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών για το επίμαχο θέμα.

Ο ίδιος μετέφερε τις έντονες αντιδράσεις που προκαλούν σε τοπικό επίπεδο οι πληροφορίες περί κατάργησης των δημοσίων ΚΤΕΟ, τα οποία όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αντιθέτως αποτελούν αξιόλογη πηγή εσόδων για το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των δημόσιων ΚΤΕΟ στο νησί και εξέφρασε τη στήριξή του στο αίτημα να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των ΚΤΕΟ.

Στη συνάντηση διευθυντικά στελέχη και εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν τις θέσεις τους, ενώ ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης έχει ήδη στείλει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, με την οποία ζητεί να μην καταργηθούν τα δημόσια ΚΤΕΟ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο σχετικό έγγραφο, «με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί κατάργησης των δημοσίων ΚΤΕΟ και άμεσης απόλυσης των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται ένα ιδιαίτερα σοβαρό και πολυδιάστατο θέμα. Η λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ αποτελεί αρμοδιότητα των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, ενός θεσμού νεοσύστατου, που, παρά τις διαβεβαιώσεις για την υποστήριξή του, παρατηρούμε να αποδυναμώνεται και να απαξιώνεται μέσω της κατάργησης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: patris
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης