Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Η εξιχνίαση της δολοφονίας, από ηθικής απόψεως είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όμως, ο σύζυγός μου δεν επιστρέφει ούτε σε εμένα, ούτε στο παιδί μας. Κατά τη γνώμη μου, στο δολοφόνο που συνελήφθη θα πρέπει να του επιβληθεί θανατική ποινή. Μόνο έτσι θα νιώσω δικαιωμένη…» ξεκινά να λέει, μιλώντας στη zougla.gr, η σύζυγος του χρυσοχόου Γιώργου Αλεξόπουλου, ο οποίος στις 31 Μαΐου 2011 δολοφονήθηκε από δύο άτομα αλβανικής καταγωγής εντός του χρυσοχοείου που διατηρούσε στη Λυκόβρυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φάκελος της υπόθεσης, που τότε συντάραξε το πανελλήνιο, ανοίχτηκε ξανά πριν από μερικές ημέρες. Αφορμή στάθηκε η σύλληψη του ενός εκ των δύο δραστών που την μοιραία ημέρα του Μαΐου, φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο του θύματος, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής, διαπιστώθηκε ότι δράστες ήταν δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, με τον τελευταίο να συλλαμβάνεται την Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελεθεύριος Βενιζέλος».

«Αξιοποιήσαμε τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας όπως γενετικό υλικό, καταγραφές από κάμερες ασφαλείας και πληροφορίες που έφτασαν γραφεία μας και μετά από πολύμηνη έρευνα τον εντοπίσαμε και τον συλλάβαμε. Ο δεύτερος αναζητείται αλλά είμαστε πολύ κοντά στη σύλληψη του» ανέφεραν αστυνομικές «πηγές» μιλώντας στη zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να του επιβληθεί η θανατική ποινή»

«Είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Το ότι τον πιάσανε αποτελεί μια ηθική ικανοποίηση. Τον Γιώργο τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Δολοφόνησαν έναν άνθρωπο που δεν προέβαλε αντίσταση, δεν είχε λογαριασμούς με κανέναν, ήταν ηθικός και χρήσιμος για την κοινωνία. Θα ένιωθα ικανοποιημένη μόνο αν του επιβάλλονταν η θανατική ποινή» αναφέρει στη zougla.gr η σύζυγος του θανόντα, Ελευθερία, σχολιάζοντας την σύλληψη του 23άχρονου Αλβανού.

Από τα λεγόμενα της πηγάζει πόνος και απέχθεια τόσο για τους δύο δολοφόνους του συζύγου της όσο και για το κράτος, το οποίο, όπως λέει, αδιαφορεί και καθιστά τους πολίτες… αναλώσιμους.

«Για ποιο κράτος μιλάμε; Το κράτος της πρόνοιας, της προστασίας του πολίτη; Όλοι είμαστε αναλώσιμοι και τελείως απροστάτευτοι. Ξεκινάς να πας στη δουλειά σου και σε μία ώρα μαθαίνεις ότι έχει διαλυθεί η οικογένειά σου. Και αυτό πρέπει τώρα εγώ να το εξηγήσω στο παιδί μου. Πώς;» αναρωτιέται.

«Πώς θα τον αντικρίσουμε;»

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και τα σχόλια της μητέρας της Ελευθερίας, η οποία μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, έκανε λόγο για ανυπαρξία κρατικής προστασίας, η οποία οδηγεί σε περιστατικά με τραγικά αποτελέσματα.

Αναφερομένη δε στην σύλληψη του 23χρονου σημείωσε ότι «τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Μπορεί να χαρήκαμε που τον πιάσανε, αλλά επανήλθαν μνήμες που πονάνε. Είμαστε χάλια. Πώς θα τον αντικρίσουμε;».

Παράλληλα, η πεθερά του αδικοχαμένου Αλεξόπουλου, τόνισε ότι μετά την τραγική απώλεια που υπέστη η οικογένεια οι κρατικοί φορείς δεν της συμπαραστάθηκαν καθόλου, και τους «άφησαν» στη μοίρα τους.

«Ούτε το κράτος μας συμπαραστάθηκε, ούτε κανείς άλλος. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. Ανεβήκαμε μόνοι μας τον Γολγοθά. Τώρα μας έχει δημιουργηθεί φοβία. Δεν ανοίγουμε σε κανέναν και κλειδαμπαρωνόμαστε μέσα στο σπίτι μας» καταλήγει προβληματισμένη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης