«Χοντραίνει» η κόντρα του υπουργού Παιδείας με φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης όσον αφορά στην επιβολή ΦΠΑ. Ο Νίκος Φίλης επανέλαβε σε πρωινές του δηλώσεις ότι η συζήτηση για την ιδιωτική εκπαίδευση αφορά σε προνομιούχους και κάλεσε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία.

«Δε θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την τρόικα. Δε μιλάω εγώ για τα οικονομικά μαζί τους. Αν τον βάλει θα το δούμε. Σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν υπάρχει τόσο εκτεταμένο δίκτυο στην ιδιωτική εκπαίδευση πάσης φύσεως» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7.000 τον χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «η ρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο και τελικά θίγει τους προνομιούχους». Παράλληλα, χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» τα όσα είχε πει σε πρόσφατες δηλώσεις του περί… πεντεροδεκάρων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όσον αφορά στο δημόσιο σχολείο προανήγγειλε πως «θα υπάρξει δραστικότατη μείωση των αποσπάσεων», υπογραμμίζοντας πως «περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός αιθούσης και επιτελούν διοικητικές εργασίες».

«Κι εγώ γονιός είμαι -άσχετα αν είμαι και πολιτικός- με παιδί σε δημόσιο σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης