Επιμέλεια: Αδάμ Αλεξόπουλος
Βίντεο-φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Επιτόπιο ρεπορτάζ στο Γυμνάσιο όπου φοιτούσε ο 14χρονος μαθητής που έδωσε τέλος στη ζωή του έκανε ο φωτορεπόρτερ της «Ζούγκλας» Χάρης Γκίκας και κατάφερε να συλλέξει μαρτυρίες από μαθητές του σχολείου αναφορικά με το μπούλινγκ και τις άσχημες συμπεριφορές που βίωνε στο προστατευμένο κατά τα άλλα σχολικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Μάκης είχε μπει στο στόχαστρο ομάδας ή ομάδων που κάνουν… μαγκιές τόσο εντός του σχολείου, όσο και εκτός, απέναντι στους πιο ήσυχους και μαζεμένους συμμαθητές τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο εκμεταλλεύονται για να δείξουν την ισχύ τους και κάνουν τον βίο αβίωτο στα θύματά τους. Ο Μάκης φαίνεται πως δεν άντεξε το τελευταίο επεισόδιο που διαδραματίστηκε στο σχολείο και συνεχίστηκε μέχρι και το σπίτι του, όπου οι… μάγκες τον συνόδευσαν με βροχή από νεράντζια, νερό, βωμολοχίες και απειλές.

Ο πρώτος μαθητής που μίλησε -με γυρισμένη την πλάτη του- στον φακό της «Ζούγκλας» υποστηρίζει πως η τελευταία τους επικοινωνία ήταν την Πέμπτη, όπου ο Μάκης τού είχε μιλήσει για τα προβλήματα που βίωνε. «Τον κορόιδευαν για ανούσιους λόγους» ανέφερε ο συμμαθητής του Μάκη, μεταδίδοντας την ουσία ολόκληρης της υπόθεσης. Ένα 14χρονο παιδί, δηλαδή, έφυγε από τη ζωή γιατί μπήκε στο μάτι της ομάδας ή των ομάδων για «ανούσιους λόγους».

Ο μαθητής αυτός λέει και άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο δεύτερος μαθητής ήταν πιο διαφωτιστικός. «Είναι κάποιες παρέες που έχουν ενωθεί τώρα και τη… βλέπουν πιο μαγκιά», είπε και περιέγραψε όλα όσα είδε την Παρασκευή να εκτυλίσσονται στον χώρο του σχολείου, αλλά και όσα ακολούθησαν μέχρι τον δικό του «Γολγοθά». «Την Παρασκευή τού πετούσαν νεράντζια και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Γίνονται και μέσα στο σχολείο αυτά τα πράγματα. Δηλαδή, την Παρασκευή που πέταγαν τα νεράντζια τον είχε πιάσει και ένα παιδί και του έλεγε “έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώσω αν δεν βγούμε σέντρα”» υποστήριξε.

«Την Παρασκευή, προσωπικά, θυμάμαι ότι του πετάγανε νεράντζια από εδώ από το σχολείο μας, μέχρι το σπίτι του. Του πετάξανε νερά, τον φτύνανε, τον βρίζανε. Εντάξει, αν καθόσασταν λίγο με το παιδί και το βλέπατε και του μιλάγατε, θα καταλαβαίνατε ότι είχε πρόβλημα», επισήμανε ο μαθητής, ενώ λίγο νωρίτερα ζήτησε «να πάει η Αστυνομία στο σχολείο για να γίνει κάτι. Μπούλινγκ δεν γινόταν μόνο στον άτυχο Μάκη, αλλά γίνεται σε πολλά παιδιά».

Δείτε το βίντεο:

 

Ο τρίτος μαθητής που δέχθηκε να μιλήσει στη «Ζούγκλα» έδωσε μια νέα διάσταση. «Τον ήξερα τον Μάκη, ήταν καλό παιδί. Τον βρήκαν ευάλωτο γιατί δεν μίλαγε πολύ και κατέληξε όπως κατέληξε», είπε και σε ερώτηση εάν ήταν από τα ήσυχα παιδιά δήλωσε: «Ναι, δεν μίλαγε πολύ παρόλο που πήγαινε Παγκράτιο. Δεν πείραζε κανένα παιδί και γενικά ήταν ήσυχος».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Με τις παραπάνω μαρτυρίες, όπως γίνεται αντιληπτό, τα σενάρια για τα επικίνδυνα παιχνίδια στα κοινωνικά δίκτυα βγαίνουν σιγά-σιγά από το κάδρο. Η υπόθεση αποκτά πλέον νόημα για τις Αρχές, που διερευνούν την υπόθεση σε βάθος. Ο Μάκης έφυγε από το σχολείο του κυνηγημένος, για πολλοστή φορά. Μπορεί να ήταν αθλητής του Παγκράτιου, αλλά δεν αντιδρούσε στον εκφοβισμό που δεχόταν. Τα κρατούσε όλα μέσα του και, καθώς φαίνεται, μετά τις μαρτυρικές στιγμές της Παρασκευής λύγισε και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Με ζώνη αυτοκτόνησε ο 14χρονος

Με μια ζώνη φαίνεται πως αυτοκτόνησε ο 14χρονος μαθητής από τα Σεπόλια, δημιουργώντας μια θηλιά που πέρασε στον λαιμό του πριν κρεμαστεί από το κρεβάτι του. Η νεκροψία-νεκροτομή, η οποία έχει ολοκληρωθεί, διεξήχθη από την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριάνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης