«Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα δίπλα ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε» αναφέρει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σε δήλωσή του για την «επίσημη παρουσία της ΝΔ στη χθεσινή ρατσιστική συγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων» στην Πλατεία Βικτωρίας.

Ο κ. Ψυχογιός σχολιάζει ότι στην Πλατεία Βικτωρίας «συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός, που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό, με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, αντί να εφαρμόζει ένα σχέδιο στέγασης σε αξιοπρεπείς δομές με ευρωπαϊκά κονδύλια, «επιλέγει το “χάος”, οδηγώντας αναγνωρισμένους πρόσφυγες στον δρόμο, αδιαφορεί για την τοπική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα ανεπανόρθωτα, όπως έγινε πρόσφατα με την κατακραυγή των αρμόδιων υπουργών ως “ακροδεξιών” στο Ευρωκοινοβούλιο». Μεταξύ άλλων, της αποδίδει την ευθύνη ηπως «επενδύει συνειδητά στον κοινωνικό αυτοματισμό, θέλοντας να στρέψει τους άνεργους, τους “σε αναστολή”, τους μικρομεσαίους που θα κλείσουν ή θα χάσουν το σπίτι τους, απέναντι στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η κυβέρνηση «εφαρμόζει ακραία καταστολή για να τρομοκρατήσει όσους διαδηλώνουν και διεκδικούν», πως καλύπτει βουλευτές της που «σπέρνουν ανενόχλητοι τα πιο σκοτεινά ένστικτα τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή…» και ότι στην ουσία στρέφεται απέναντι στον ελληνικό λαό, που «θα τους δώσει για μια ακόμα φορά την απάντησή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης