Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Στοπ» σε 33 κιλά κοκαΐνης (!) έβαλαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, οι οποίοι, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, πραγματοποίησαν επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία της Δίωξης και έκαναν λόγο για επικείμενη μεταφορά σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης διά της θαλάσσιας οδού μέσω εμπορευματοκιβωτίων. Έτσι, σε συνεργασία με το γραφείο της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI-Homeland Security Investigations) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, εντοπίστηκαν τα εμπορευματοκιβώτια και δεσμεύτηκαν προς έλεγχο.  

Από τον διενεργηθέντα έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αναχωρήσει τη 10-01-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί τη 02-02-2021 στον λιμένα του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής διενεργείται προανάκριση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης