Εντείνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας Αττικής στο εθνικό οδικό δίκτυο για τον εντοπισμό οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων που τυχόν έχουν προβεί σε παραβάσεις. 

Στo πλαίσιο διενέργειας αυτών των ελέγχων, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν το τριήμερο 15, 16 και 17 Ιανουαρίου 2020, κατά μήκος των εθνικών αξόνων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβάσεων φορτηγών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά αφαιρέθηκαν 35 άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων, ενώ ακινητοποιήθηκαν 23 φορτηγά οχήματα.

Αναφορικά με τις παραβάσεις διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω οδηγοί είχαν επέμβει σκόπιμα στις συσκευές ταχογράφου των οχημάτων, προκειμένου να αλλοιώνουν τα καταγεγραμμένα στοιχεία (ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, διανυθέντα χιλιόμετρα).

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις – επεμβάσεις πραγματοποιούνταν είτε με χρήση μαγνητών, συνδεσμολογιών (ασύρματων και ενσύρματων), είτε με επέμβαση στην ειδική σφραγίδα τεχνικού, επεμβάσεις που επηρέαζαν την ορθή λειτουργία των παλμογράφων των συσκευών, με αποτέλεσμα με την ενεργοποίησή τους να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα των οχημάτων και των οδηγών στις συσκευές ταχογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Τι αφορούσαν οι παραβάσεις

Συνολικά, ελέγχθηκαν 1.043 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν 215 παραβάσεις εκ των οποίων:

-178 αφορούσαν παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών,

-30 για μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφου,

-4- για σκόπιμη επέμβαση στις συσκευές ταχογράφων,

-2 για υπέρβαση επιτρεπόμενων φορτίων (υπέρβαρα) και,

-1 για πραγματοποίηση μη νόμιμης ενδομεταφοράς από αλλοδαπό όχημα 

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε λοιπές περιοχές της Αττικής, προκειμένου να διασφαλισθεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης