Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η απεργία των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα πλήθος τουριστών να παραμένει απομονωμένο σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η απεργία των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα πλήθος τουριστών να παραμένει απομονωμένο σε νησιά του Αιγαίου και του ΙονίουΗ νέα κινητοποίηση, η οποία μεταξύ άλλων αφορά στην υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους εργαζομένους στην ακτοπλοΐα, κηρύχθηκε έπειτα και από τη δεύτερη βελτιωμένη πρόταση της εργοδοσίας για αυξήσεις 2% από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018.
Η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε στην ΠΝΟ πριν από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της τη Δευτέρα, η οποία αποφάσισε παράταση της απεργίας.
Σύμφωνα με σχετικούς υπολογισμούς του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου διακινούνται ημερησίως 150.000 επιβάτες, 25.000 τόνοι εμπορεύματα (προμήθειες – εξαγωγές) και δεκάδες χιλιάδες Ι.Χ.
Έτσι βάσει αυτού του υπολογισμού εκτιμάται ότι οι νησιώτες και οι επιβάτες που θέλουν να επιστρέψουν υπερβαίνουν τις 300.000.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς ανέφερε: «Δεν φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημά μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».
Η απεργία λήγει στις 06.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ιndependent: «Εγκλωβισμένοι στα νησιά»

Ειδική αναφορά στην απεργία της ΠΝΟ κάνει ο βρετανικός «Independent», ο οποίος τονίζει πως υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά εξαιτίας των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως επηρεάζονται περί τους 180.000 τουρίστες, ενώ ενημερώνει ότι όσοι επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη απεργία δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα». Ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι ένας στους πέντε Έλληνες απασχολείται στον τομέα του τουρισμού, ενώ τονίζει ότι εφέτος την Ελλάδα αναμένονται να επισκεφθούν περίπου 32 εκατ. τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης