«Μπλόκο» έριξε το Twitter το βράδυ της Παρασκευής στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των ποινών των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, σε αναστολή τέθηκε ο λογαριασμός του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, του πρώην βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου και των πρώην βουλευτών Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Χρήστου Παππά. 

Έτσι, οι μόνοι για την ώρα εκ των καταδικασθέντων για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που παραμένουν με ενεργούς λογαριασμούς στο Twitter είναι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Γιώργος Γερμενής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το Twitter κατέβασε και τον λογαριασμό της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια. 

Το Twitter «έριξε» τους λογαριασμούς επειδή παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας.

«Τo Τwitter θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter» αναφέρεται αν επισκεφτεί κανείς τους εν λόγω λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τους λογαριασμούς έπειτα από την αναστολή τους:

Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, στους κανόνες του Twitter συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Βία: Απαγορεύεται η απειλή για άσκηση βίας προς ένα συγκεκριμένο άτομο ή προς μια ομάδα ατόμων. Απαγορεύεται, επίσης, ο εγκωμιασμός πράξεων βίας.
  • Τρομοκρατία/Βίαιος εξτρεμισμός: Απαγορεύεται η απειλή για ή η προώθηση της τρομοκρατίας ή του βίαιου εξτρεμισμού.
  • Αθέμιτη συμπεριφορά/Παρενόχληση: Απαγορεύεται η συμμετοχή σε στοχευμένη παρενόχληση ατόμων ή η παρακίνηση άλλων ατόμων σε αυτήν. Στα παραπάνω, περιλαμβάνονται οι ευχές για σωματική βλάβη άλλου ατόμου. 
  • Συμπεριφορά μίσους: Απαγορεύεται η προώθηση της βίας σε βάρος άλλων ατόμων, καθώς και η άμεση απειλή ή παρενόχληση ατόμων, βάσει φυλής, εθνικότητας, εθνοτικής καταγωγής, κάστας, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, ταυτότητας φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας ή σοβαρής ασθένειας.
  • Αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμός: Απαγορεύεται η προώθηση ή η ενθάρρυνση της αυτοκτονίας ή του αυτοτραυματισμού.

Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Twitter, μετά την απόφαση της δίκης:

Ειρωνικός και επικριτικός απέναντι στο δικαστήριο που καταδίκασε τον ίδιο και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίστηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στην πρώτη του ανάρτηση μετά την δικαστική απόφαση, διαψεύδοντας μάλιστα, φήμες ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Η καταδίκη όλων των βουλευτών αποδεικνύει ότι η δίωξη μας ήταν ιδεολογική και πολιτική» γράφει και προσθέτει: «Κρίμα! Γιατί στην δίκη οι δικαστές έλεγαν ότι δεν δικαζόμαστε για τις Ιδέες μας».

Το σχόλιο του Νίκου Μιχαλολιάκου και τα μετέπειτα tweets του ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής, δημοσιογράφοι επιχείρησαν να περάσουν την είσοδο της πολυκατοικίας και να συνομιλήσουν με την οικογένεια Μιχαλολιάκου, όμως ξαφνικά έπεσε νερό από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας και λίγο αργότερα οι παρευρισκόμενοι είδαν την Ουρανία Μιχαλολιάκου στο μπαλκόνι της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης