Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε περιοχές του κέντρου, του Πειραιά και των δυτικών προαστίων σήμερα το μεσημέρι. Δεν ηλεκτροδοτούνταν η Δάφνη, ο Υμηττός, ο Βύρωνας, η Ηλιούπολη, ο Άγιος Δημήτριος και τμήμα του Δήμου Αθηναίων. 

Η βλάβη, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, έχει αποκατασταθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από  ανελκυστήρες σε κτήρια του κέντρου της Αθήνας.

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

ΑΔΜΗΕ: Σε εσφαλμένο χειρισμό οφείλεται η διακοπή ρεύματος 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εσφαλμένο χειρισμό οφείλεται η διακοπή ρεύματος που επηρέασε μεγάλο τμήμα της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης