Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Πολλά είναι τα περιστατικά κλοπών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αρτέμιδος, και η αστυνομία και το λιμενικό προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 09-07-2019 η ομάδα Δίας προσήγαγε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας τρεις Πακιστανούς υπήκοους (1 ανήλικο, 2 ενήλικες) οι οποίοι το απόγευμα υποδείχθησαν από ανήλικους στην παραλία Αρτέμιδος, ως οι δράστες της κλοπής των κινητών τηλεφώνων τους και άλλων αντικειμένων.

Επίσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας Αρτέμιδος, τι ίδιο βράδυ συνελήφθησαν 2 ανήλικοι Αλβανοί υπήκοοι, κάτοικοι Αρτέμιδος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Στη συνέχεια τα ξημερώματα από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε και η συμμετοχή τρίτου αλβανού ανηλίκου ξαδέρφου του ενός εκ των δύο άλλων, ο οποίος μετά από επιχείρηση στις 03:30 το πρωί της 10-07-2019 εντοπίστηκε στην παραλία και συνελήφθη, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύφθηκε το σημείο όπου απέκρυπταν τα κλοπιμαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος όλων των συλληφθέντων για κλοπή από κοινού. Επίσης διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια των Αλβανών όπου στο σπίτι του ενός βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Τα κλοπιμαία πρόκειται να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι δύο συμμορίες είναι διαφορετικές. Οι δύο Πακιστανοί πρόκειται να απελαθούν για το νομό περί αλλοδαπών, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή όλων και σε άλλες κλοπές στην περιοχή, που αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας λόγω του σημείου, όπου τον τελευταίο μήνα είχαν καταγγελθεί κρούσματα κλοπών κατά κυρίως ανηλίκων.

Σημειώνεται πως φέτος το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει την αστυνόμευση του αιγιαλού και της παραλίας, χωρίς όμως να ενισχυθεί από προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ραφήνα δεν ενισχύθηκε καθόλου, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, ο τομέας ασφάλειας ανάκρισης του λιμεναρχείου Ραφήνας στελεχώνεται μόνο από πέντε άτομα που καλούνται να καλύψουν μια περιοχή από το Γραμματικό Μαραθώνα μέχρι τη Βραυρώνα Αρτέμιδος και το Πόρτο Ράφτη, και φυσικά και το λιμάνι… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης