Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μπαράζ ένοπλων ληστειών και κλοπών έχει σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές του Πειραιά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις περιουσίες τους να μπαίνουν στο στόχαστρο εγκληματικών ομάδων που δεν διστάζουν να σηκώσουν όπλο ακόμη και για μερικές δεκάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά όσον αφορά στα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία ως γνωστόν παραμένουν πολλές ώρες ανοιχτά -ακόμα και ξημερώματα-, το πρόβλημα έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, μόλις την τελευταία εβδομάδα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, τις τελευταίες τρεις ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας, έχουν πραγματοποιηθεί δύο ένοπλες ληστείες και μία απόπειρα, όλες με στόχο πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η πρώτη ληστεία σημειώθηκε τη Δευτέρα, γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα. Ένα άτομο ψηλό, με κουκούλα, λευκό φούτερ και τσάντα στην πλάτη, μπήκε σε πρατήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου, κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, και, κραδαίνοντας ένα όπλο, κατάφερε να αποσπάσει άγνωστο χρηματικό ποσό. 

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Μαρτίου, όταν ένα άτομο αποπειράθηκε να ληστέψει ένα πρατήριο ΕΤΕΚΑ που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου στον Ταύρο, κοντά στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας. Τελικά, η προσπάθεια του δράστη δεν ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με άδεια χέρια. Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, σημείωσαν ότι είναι πολύ πιθανό ο δράστης να είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που τη Δευτέρα λήστεψε, όπως προαναφέρθηκε, το πρατήριο στην Καραολή και Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video-ντοκουμέντο: Τον απείλησαν με όπλο, τα άρπαξαν και έφυγαν

Και σήμερα τα ξημερώματα, όμως, είχαμε επανάληψη της ιστορίας. Ήταν γύρω στις 04.10 τα ξημερώματα, όταν δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, μετρίου αναστήματος, με μαύρα ρούχα, εισέβαλαν σε πρατήριο Aegean επί της οδού Αγχιάλου στο Κερατσίνι. 

Όπως θα δείτε στο video – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, ο ένας από τους δύο βγάζει ένα πιστόλι και σημαδεύει τον σοκαρισμένο υπάλληλο, ενώ ο συνεργός του σκύβει και αρχίζει να τοποθετηθεί διάφορα αντικείμενα σε τσέπες του παντελονιού και του φούτερ του. Στη συνέχεια ο υπάλληλος φαίνεται να τους δίνει κάποια χρήματα (προφανώς τις εισπράξεις) και οι δύο δράστες να αποχωρούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε ένα μηχανάκι που είχαν παρατήσει στη γωνία και έγιναν καπνός. Πλέον αναζητούνται από τις Αρχές…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης