Το στόχο που έβαλε  να γιορτάσουν οι Αθηναίοι αυτά τα Χριστούγεννα σε μια πόλη λαμπερή όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, πέτυχε ο Δήμος Αθηναίων με το πρόγραμμα «υιοθέτησε τα Χριστούγεννα» αλλά και με την  σκληρή και αποτελεσματική δουλειά των ανθρώπων του Δήμου που είναι επιφορτισμένοι με την φωταγώγηση της πόλης. Όμως Αθήνα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας, η Ερμού, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Βασ. Κωνσταντίνου και όλοι οι ιστορικοί δρόμοι στην καρδιά  της πρωτεύουσας οι οποίοι έχουν λουστεί από το γιορταστικό φως.

Γι’αυτό ακριβώς, δεκάδες λεωφόροι, δρόμοι και πλατείες και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, που είτε δεν είχαν φωτιστεί ποτέ στο παρελθόν είτε ο στολισμός τους ήταν υποτυπώδης, αυτή τη χρονιά γέμισαν φως και λάμψη. Η συμμετοχή 19 εταιριών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων στον στολισμό της Αθήνας έδωσε την δυνατότητα στον Δήμο Αθηναίων να φωταγωγήσει με τις δικές του δυνάμεις και την υλικοτεχνική υποδομή που έχει ήδη στην διάθεση του μια σειρά από περιοχές που είτε δεν υπήρξε παλαιοτέρα εορταστικός φωτισμός είτε αυτός ήταν υποτυπώδης. Άλλωστε η Αθήνα μέχρι και τις προηγούμενες γιορτές στολιζόταν με υλικό που είχε προμηθευτεί τελευταία φορά ο Δήμος Αθηναίων  στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αχαρνών, η Αχιλλέως, η Ιπποκράτους, η Λιοσίων, η Μιχαλακοπούλου, η Αγίου Μελετίου, η Ερατοσθένους, η Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, η Μάχης Αναλάτου στον Νέο Κόσμο, η πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι, η Ιερά Οδός από τις γραμμές του τρένου ως την Σπύρου Πάτση, η πλατεία Εξαρχείων,  ο πεζόδρομος της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, η Χρεμωνίδου και η πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, ο κόμβος Μεσογείων – Κατεχάκη, η πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό, η Αρδηττού στο Μετς, η πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, οι πεζόδρομοι Γ. Ολυμπίου και Δράκου στο Κουκάκι, η πλατεία Καλλιγά στα Πατήσια είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες σημεία της Αθήνας που στολίστηκαν μετά από πολλά χρόνια ή για πρώτη φορά.

«Στόχος μας ήταν να φωτίσουμε και να δώσουμε άρωμα γιορτών και στις γειτονιές πέρα από το κέντρο. Τον πετύχαμε. Στολίστηκαν δεκάδες δρόμοι και πλατείες που ήταν ξεχασμένες τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο θα στολίζουμε ακόμη περισσότερες. Γιατί φέτος η Αθήνα είναι στολισμένη περισσότερο από ποτέ και η ατμόσφαιρα των γιορτών, της ζωής και της εμπορικής κίνησης μοιράζεται παντού» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης