Μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της τοπικής Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, που συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία στον Επισιτισμό Τουρισμό, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου.

«Συνεχίζουμε μέχρι να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία στα καταστήματα επισιτισμού, με πλήρη ασφάλιση για όλους, καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης 15% σε όλους τους διανομείς που εργάζονται με δικό τους μηχανάκι, καθώς και την υποχρεωτική παροχή των μέσων ατομικής προστασίας», ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Φαγητού, Μαργαρίτα Κουταλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βγήκαμε στον δρόμο ακόμη μια φορά για να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα των διανομέων και των εργαζόμενων της εστίασης και για να συνεχίσουμε την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, όπως εντατικούς ελέγχους από το ΕΦΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας και επιβολή αυστηρών ποινών όπου δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Υποχρεωτική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό», πρόσθεσε η κ. Κουταλάκη.

Οι διανομείς, που ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας και πραγματοποίησαν πορεία με τα δίκυκλά τους στο κέντρο της πόλης (Εγνατίας, Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης