Κατέκτησαν γνώσεις για τη θαλάσσια ζωή, εξερεύνησαν περιβαλλοντικά μονοπάτια και ανέλαβαν αποστολή καθαρισμού και βελτίωσης της εικόνας της περιοχής τους. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Ατόμων με Αναπηρία «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις», μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, συζητήσεις, αξιοποίηση εικαστικών εκφραστικών μέσων και εξορμήσεις διεύρυναν τις γνώσεις τους για το φυσικό περιβάλλον και την αναγκαιότητα προστασίας του και ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα βασισμένο στη σύνδεση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής υλοποιήθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, iSea με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά Της ‘Ανοιξης» με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπαιδευτές της iSea και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου «Τα Παιδιά της ‘Ανοιξης» εκπαίδευσαν σε θέματα περιβαλλοντικού περιεχομένου δύο ομάδες 20 ατόμων με νοητική αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις, μέσω των οποίων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να επικοινωνήσουν με κατοίκους της περιοχής.

«Είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι στο πλαίσιο μιας ισότιμης κοινωνίας τα ‘Ατομα με Αναπηρία έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στο πλαίσιο της αποδοχής τους από την ίδια την κοινωνία η συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις συμβάλει στην ομαλή ένταξή τους» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9» η Αναστασία Χαρίτου, υπεύθυνη του τομέα ‘Ανθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα της iSea.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης