Τη μετατροπή δεκάδων χιλιάδων συμβάσεων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο σε μόνιμες, θα προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο για μόνιμους υπαλλήλους εξυπηρετεί το κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης. Στόχος είναι να υπάρχει ευελιξία κατά την ένταξη στο νέο καθεστώς κινητικότητας.

Από το Yπουργείο δεν δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εργαζόμενοι μπορεί να φτάνουν ακόμα και τις 40.000.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν απρόσκοπτα, στο πλαίσιο της κινητικότητας, να μετακινηθούν υπαλλήλοι ΙΔΑΧ σε μια αντίστοιχη θέση υπαλλήλου με σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού, κάτι που πριν δεν ήταν εφικτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρύθμιση αφορά υπαλλήλους ΙΔΑΧ, που υπηρετούν αποκλειστικά στον «στενό» δημόσιο τομέα (ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου).

Δεν υπάγονται στις προβλέψεις αυτές το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή και βέβαια οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου και οι εποχιακοί.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης:

– Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης
– Νέο αποτελεσματικό τρόπο διεξαγωγής των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο
– Επαναφορά του τεκμηρίου αθωότητας για όσους δημοσίους υπάλληλους διώκονται πειθαρχικά
– Την πιλοτική εφαρμογή “κάρτας του πολίτη” μέσω της οποίας οι δικαιούχοι της θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
– Επαναφορά στις θέσεις τους των 3.900 απολυμένων και διαθεσίμων υπαλλήλων της περιόδου 2013-2014, οι οποίοι είναι “εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ κλπ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης