Το πρώτο drive through testing που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Ξάνθη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το drive through testing που αρχικά θα λειτουργεί για κάποιες ώρες ημερησίως στο 3ο χλμ. Ξάνθης – Καβάλας αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα επιτρέποντας τους πολίτες να δίνουν δείγμα άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Όπως τονίστηκε με τη μέθοδο αυτή, δεν θα υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή για τους πολίτες που θα εξυπηρετούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αρκουμανέας βρέθηκε στην Ξάνθη προκειμένου να δει και να συντονίσει από κοντά όλο το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών τεστ που βρίσκονται σε εξέλιξη από κλιμάκια του ΕΟΔΥ ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν τεστ καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ και μετά το πέρας του προγράμματος θα παραμείνει μόνιμα στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και το γενικό νοσοκομείο Ξάνθης και ενημερώθηκε από τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στον νομό Ξάνθης. Το ένα από αυτά αφορά μέλος του διοικητικού προσωπικού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πόλη της Ξάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως, ανακοίνωσε η πρυτανεία του ΔΠΘ, το πανεπιστημιακό ίδρυμα προέβη σε εκκένωση του συγκεκριμένου χώρου εργασίας, ενώ το προσωπικό της διοικητικής μονάδας θα απασχοληθεί με τηλεργασία τις επόμενες ημέρες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις των χώρων. Να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις των φοιτητών διεξάγονται εξ αποστάσεως , όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από την Σύγκλητο, ώστε να διαφυλαχτεί η υγεία των φοιτητών, του προσωπικού του Ιδρύματος αλλά και των κατοίκων της περιοχής

Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι ο δήμος Ξάνθης σε ανακοίνωσή του ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για τη μεγάλη συμμετοχή και τη μαζική ανταπόκρισή τους στις δειγματοληψίες σημειώνοντας ότι από τις 18 Ιουνίου στα συνολικά 313 τεστ που πραγματοποιήθηκαν συμπεριλαμβανομένου και αυτών που έγιναν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου δημοτικού σχολείου, βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι με πρωτοβουλία του γιατρού Σπύρου Σαπουνά, προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, και σε συνεργασία με την AGEAN, όλα τα δείγματα από την Ξάνθη θα αποστέλλονται αεροπορικώς στην Αθήνα και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ώστε να λαμβάνονται, σε συντομότερο χρόνο, τα αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης