Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη ομάδα ατόμων εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από μολότοφ που εξερράγη μπροστά του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τραυματίστηκαν πιο ελαφρά ακόμη δύο αστυνομικοί, ενώ συνελήφθη ένας 27χρονος. Ο συλληφθείς είναι από τα πιο γνωστά στελέχη του «Ρουβίκωνα» και έχει συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για άλλες ενέργειες της ομάδας. Η σύλληψή του έγινε σε καφενείο στα Εξάρχεια.

Για τη σύλληψη, το μέλος του «Ρουβίκωνα» Γιώργος Καλαϊτζίδης έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ που καταστράφηκε από την επίθεση

Οι Αρχές προχώρησαν σε 16 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών.

Η κατάσταση παρέμενε τεταμένη στα Εξάρχεια, με εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και παρευρισκόμενων στην περιοχή, μέχρι τη 01.00 περίπου, οπότε και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Καμένος κάδος κοντά στην πλατεία:

Στα κοινωνικά δίκτυα νωρίτερα αναρτήθηκε το παρακάτω βίντεο, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες απεικονίζει την «πολιορκία» αστυνομικών της ΟΠΚΕ σε καφενείο στην οδό Τσαμαδού, όπου είχαν καταφύγει διάφορα άτομα. Η πόρτα του καφενείου κλειδώθηκε και, όπως ακούγεται στο βίντεο, παρευρισκόμενοι διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι χρειάζεται εντολή εισαγγελέα για να γίνει επέμβαση.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να εισέλθουν στο μαγαζί.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή βίντεο: Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Twitter

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης